Vinteraktiviteter

Innsbruck har enastående natur och storslagna omgivningar. Är du ute efter skid- eller snowboardåkning har du bl.a. tillgång till skidparadiset Olympia SkiWorld som bjuder dig på 295 km backar och garanterad snö.

Olympia SkiWorld

Detta paradis till skidområde ligger mitt i Alperna och erbjuder i stort sett allt för dig som vill åka skidor eller snowboard. Olympia SkiWorld består av 9 delar och har 89 liftar av olika slag. Det finns backar för alla – hela 295 km totalt. Backarna har garanterat snö fram till våren tack vare snömaskiner, och snowboardåkare kan glädjas åt de flera delar av Olympia SkiWorld som är tillägnade dem.

Det går gratisbussar kontinuerligt till och från Innsbruck. Blir du sugen på ett kvällsåk har du områdena Patscherkofel, Kühtai och Rangger som håller kvällsöppet. Både skid- och snowboardskolor finns för nybörjare såväl som för mer avancerade åkare.

Innsbruck Glacier Ski Pass

Ditt entrépass till Olympia SkiWorld heter Ski Pass och ger dig full tillgång till alla backar i regionerna runt Innsbruck. Priserna ligger på ca €105 för tre dagar för en vuxen, €83,50 för pensionärer och €63 för barn. Skidbuss ingår.

Innsbruck Super Ski Pass

Med detta kort får du tillgång till alla regionerna runt Innsbruck, plus en dag på Arlberg eller Kitzbühel. Detta ger dig sammanlagt 735 km snöfyllda backar att åka på! Ett 6-dagarspass kostar ca €168 för vuxna och €110 för barn. Skidbuss ingår.