Sevärdheter

Är du ute efter kultur, vackra medeltida slott och byggnader är Innsbruck rätt stad för dig. Staden är i sig själv en sevärdhet p.g.a. sin skönhet. Vill du se den vackra arkitekturen är en resa under våren eller sommaren att rekommendera då stadens skönhet kommer fram betydligt bättre.

Gyllene taket

I Gamla Stan hittar du Innsbrucks största turistattraktion och mest karismatiska landmärke Gyllene Taket. Byggnaden började byggas av Fredrich I i början av 1400-talet och var hem till Tyrols högre klass, men stod klart först i början av 1500-talet. Gyllene Taket byggdes för Maximilian I, för att han skulle kunna sitta och beskåda turneringar på torget nedanför. Det Gyllene Taket är egentligen en trevåningsbalkong vars tak består av 2 738 guldpläterade kopparplattor.

Slottet i Innsbruck

Slottet i Innsbruck var byggt under order av Siegmund den Rika i gotisk stil någon gång runt 1460. Det byggdes om i barockstil, och med rokokodetaljer, mellan 1754 och 1773 under order av kejsarinnan Maria Theresa. Slottet var länge hem åt de olika ledarna av Tyrol. Du kan följa med på guidade turer som görs på både tyska och engelska.

Ambras slott

Ferdinand II av Österrike såg till att detta magnifika slott byggdes under 1500-talet. Slottet är uppdelat i två delar: en lägre del, och en högre del. Den lägre delen var konstruerad för att innehålla Ferdinands personliga tillhörigheter och den övre var bostad samt innehåller Habsburg porträttgalleri. Slottet är öppet dagligen för besökare mellan 10.00 – 17.00.

St.James-katedralen

Detta enorma katedral består av två enorma klocktorn och är baserad på design av barockarkitekten Johann Jakob Herkommer. Den byggdes mellan 1717 och 1724, på en plats där ett annan gotisk kyrka låg tidigare. En av katedralens viktigaste skatter är en staty av Maria och Jesubarnet. I den norra flygeln finns ett monument som hedrar Maximilian III, som dog 1618.

Bergisel skidhoppbacke

Långt över Innsbruck ligger den helt nya Bergisel skidhoppsbacken. Backen med sitt sidotorn är 47 meter högt och utsikten härifrån är minst sagt spektakulär! Backen och tornet har öppet dagligen. Under november till juni är det öppet mellan 10.00 – 17.00, och under juni till oktober är det öppet mellan 09.00 – 18.00. Backen håller dock helt stängt under 7 och 8 maj.