Sommaraktiviteter

Naturområdena runt Innsbruck är paradiset för dig som är vandrare och naturälskare. Den pittoreska miljön upplevs bäst på sommaren då solen strålar och vinden svalkar. Innsbruck inbjuder dig till en storslagen upplevelse, bättre hälsa och skön avkoppling.

Vandring i Alperna

Alperna kring Innsbruck är några av de vackraste vandringslederna i Europa. På vintern åker du skidor och snowboard. På sommaren vandrar du. Det finns guidade turer och utrustning att hyra. På vägen finns det bl.a. en restaurang på 2 000 m höjd där du kan äta något gott och stärkande. Det finns också olika slags vandringsmärken att ta som t.ex. brons för en vandringstur, eller guld med kristaller för 20 vandringar.

Zirbenweg-leden

Denna 7 km långa vandringsled i bergen ligger belägen på ca 2000 m höjd i Patscherkofel-Zirmberg naturreservat. Denna häpnadsväckande led går genom en urskog och ger dig en enastående utsikt över dalen nedanför.

Alpenzoo

Europas högst belägna zoo med sina 727 m över vattnet och det specialiserar sig på alpina djur. I akvariet i Alpenzoo hittar du världens största samling alpina fiskar.